Lækre kyllinge frikadeller med grøntsager og gurkemeje, som virker meget antiinflammatorisk.
Her er rigelig til 6 personer og endda lidt til madpakken eller fryseren.
Du skal bruge:
180 g. løg (3 små)
100 g. pastinak (1 stk.)
200 g. squash (1 stk)
2 æg
800 g kylling fars
2 spsk. rismel
2 spsk. maizena/majsstivelse eller kartoffelmel
2 spsk. havregryn – gerne glutenfri
2 tsk. salt
2 tsk. gurkemeje
peber
Sådan gør du:
- Løg og pastinak finthakkes – køres evt. i en blender eller foodprocessor sammen med æg. Squash rives.
- Bland alle ingrdienser i en skål, og lad farsen stå køligt i ca. 30 minutter
- Dyp evt. en ske i vand og form frikadeller, som steges på en middelvarm pande i en smagsneutral kokosolie.
Tip: Man kan evt. erstatte squash eller pastinak med pulp. Opskriften giver en god stor portion frikadeller, som sagtens kan fryses og tages op til madpakke og mellemmåltider.
Læse mere her om inflammation