Her får du en opskrift på min ynglings dessert om sommeren. Jeg varierer den alt efter hvad jeg har i køleskabet og smager mig frem. Fordelen ved at at være chefkok i eget køkken! Basis i opskriften er naturligvis frosne nektariner eller ferskner. Jeg forestrække nektariner (dem uden “hår”), og jeg fryser dem ned i tern uden sten når de er godt modne og dermed ekstra søde. Jeg bruger desuden lidt banan samt en plantedrik.
Fersken sorbet
1 portion giver knap 1 liter
Du skal bruge:
400 g frossen nektarin
1 1/2 banan
2 æg (evt pasteuriseret)
2 dl plantedrik (jeg foretrække usødet mandeldrik)
Sådan gør du:
- Blend alle ingredienser i kraftig blender og prøv dig frem til din foretrukne konsistens og smag.
Du kan variere i det uendelige. Prøv med frossen mango og lakrids sirup og/eller pulver. Jeg bruger FiberSirup til at søde med, det kunne også være en akacie honning.
Et godt tip er at fryse overmodne bananer ned i skiver. Dem bruger jeg så til en cremet is blendet sammen med mandeldrik – og måske kakaopulver for en chokoladesmag.
En anden sommerlivret er koldskål uden mælk – opskriften finder du her.
Følg mig også meget gerne på Facebook og Instagram for inspiration.