Disse chokoladepastiller er lette at lave. Opskriften er også god, hvis du har en rest af smeltet chokolade. For at få en blank chokolade med et sprødt knæk, er det vigtigt at temperere chokoladen – du får teknikken her:
Chokoladepastiller
Du skal bruge:
200 g. mørk chokolade (70%)
Pynt eksempelvis med hele eller hakkede nødder såsom pistacienødder, mandler eller hasselnødder, rosiner, frysetørret bær – eksempelvis hindbær. Prøv med et drys chiliflager eller lakridspulver.
Sådan gør du:
- Hak chokoladen meget fint.
- Opvarm halvdelen af den hakkede chokolade over vandbad til det har en temperatur på 48 grader.
- I en anden skål har du den anden del af chokoladen.
- Hæld nu ca. 2/3 dele af den smeltede chokolade over den finthakkede, usmeltede chokolade, og lad det smelte sammen. Tilsæt mere af den smeltede chokolade, hvis de to ikke smelter sammen.
- Den temperede chokolade må ikke på ikke opvarmes. Hvis den begynder at stivne, tilsætter du mere smeltet chokolade.
- Den optimale arbejdstemperatur er 31-32 grader, og den må ikke overstige 34 grader.
- Med en lille ske, laver du cirkler af chokolade på et stykke bagepapir. Hvis chokoladen er tynd, kan du lade den stivne lidt, og påføre endnu et lag.
- Pynt chokoladepastillerne, og lad dem stivne i et køligt rum.
Pastillerne er også gode at lave til jul sammen med et stykke hjemmelavet marcipan.