Her får du min opskrift på havregrynskugler, som kan varieres i det uendelige, og hele familien elsker dem. De er lækre at komme i madkassen som en lille “dessert” og kan fryses og tages op, hvis du mangler lidt kaffen:
Du skal bruge:
200 g. dadler uden sten
25 g. kokos sukker (ikke så hård ved dit blodsukker)
50 g. kakao
1 tsk. vanille pulver
125 g. glutenfri havregryn
25 g. smør
25 g. kokosolie
75 g. mandelmel (eller fintmalede mandler)
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend til massen er ensartet.
- Tril kuglerne i eksempelvis kokosmel, fint hakkede pistacienødder og tranebærpulver.
Tip: Mandelmel kan erstattes med fedtreduceret mandelmel, og de vil blive mere proteinholdige.
Smør og kokosolie kan naturligvis erstatte hinanden. De har begge gode egenskaber og i denne opskrift får du lidt af det hele. Mandelmel kan også erstattes af havregryn. Prøv at komme fintrevet økologisk appelsinskal i massen eller prøv med pebermynte dråber – se opskrift her