Her får du en variation af min opskrift på havregrynskugler med kokos og pebermynte. Jeg har altid en portion i fryseren, som hurtig kan tages op, hvis jeg mangler lidt til kaffen eller uventede gæster:
Du skal bruge:
200 g. dadler uden sten
25 g. kokos sukker eller sukrin
50 g. kakao
1 tsk. vanille pulver
125 g. glutenfri havregryn
25 g. smør
25 g. kokosolie
75 g. mandelmel (eller fintmalede mandler)
20 pebermyntedråber
50 g. kokos (evt. blended for finere struktur)
Sådan gør du:
- Ønskes der en finere kokosmel, der lettere hænger ved havregrynskuglerne, så giv kokos en tur i blenderen først.
- Kom alle ingredienser (minus kokos) i en foodprocessor og blend til massen er ensartet.
- Tril kugler i passende størrelse og vend dem i kokos.
- Kuglerne opbevares i en tæt beholder i køleskabet.
Tip: Mandelmel kan erstattes med fedtreduceret mandelmel, og kuglerne vil blive mere proteinholdige.
Smør og kokosolie kan naturligvis erstatte hinanden, de har begge gode egenskaber og i opskriften får du lidt af det hele. Mandelmel kan også erstattes af havregryn – og omvendt. Se også basisopskriften på havregrynskugler her, som jo kan varieres i det uendelige.