Du skal bruge til ca. 700 ml:
100 g. frisk spinat (1 bakke fra Netto indeholder 100 g.)
1 squash
1 agurk
1 stor stængel selleri
4 store æbler
1 lille knold (25g.) ingefær
Olie ca. 1 spsk. eksempelvis Livets olie, olivenolie eller solsikkeolie
Sådan gør du:
- Vask alle ingredienser grundigt. Jeg beholder al skral og stilk på – her er også en maske gode næringsstoffer.
- Juice alle ingredienser, hæld olien i, og servér i et glas med lidt isterninger.
- Olien sikrer, at de fedtopløselige vitaminer optages.
Tip: Ingefæren gør juicen stærk. Hvis den også skal serveres til børn, kan man vente med at juice ingefæren til sidst, og nå at tage lidt juice fra inden den bliver hot.
Jeg har en pose på min affaldsbeholder på juiceren, for at sparre lidt på opvasken. Her tager jeg først pulpen fra grøntsagerne fra. Jeg gemmer det på køl – evt. i fryseren, og bruger det eksempelvis til en omelet. Herefter juicer jeg æblerne, tager pulpen fra dette og gemmer det til boller eller muffins.