Koldskål hører sommeren til, så her får du min variant på en cremet koldskål uden (ko) mælkeprodukter. Savner du sol og sommer, så er koldskålen også perfekt til at bringe lidt sommerstemning ind i en våd regnvejrsdag. Lad dig inspirere af opskriften og smag til, så den passer til dig. Prøv med jordbær, banan og knasende müsli.
Som regel kan jeg kun få fat i en soja yoghurt fra Alpro. Jeg syntes, det er vigtigt især at vælge økologisk, når man køber soja produkter for at undgå GMO (gensplejsning). Alpro er ikke økologisk, men de lover at deres produkter er GMO fri.
Koldskål – uden mælkeprodukter
Portionen rækker ca. til 2 portioner
Du skal bruge:
2 æggeblommer (jeg vover at bruge rå æggeblommer, men du kan også vælge dem pasteuriseret)
2 spsk kokossukker
1/2 tsk vanillepulver
2 1/2 dl plante yoghurt (sojade, kokos eller én af Alpro’s varianter)
2 1/2 dl mandelmælk (usødet) eller kokosmælk
1 spsk citronsaft
Sådan gør du:
- Pisk æggeblommer, vanillepulver og kokossukker til sukkeret er opløst og massen bliver “hvidlig” og cremet.
- Rør yoghurt og mandelmælk forsigtig i æggemassen og smag til med citronsaft.
- Servér den kølige koldskål med din foretrukne topping.
Er du i tvivl om du har mælke allergi, eller om du er intollerant overfor mælkeprodukter, kan du læse mere om det her.
En anden sommerlivret er fersken sorbet – opskriften finder du her.
Følg mig også meget gerne på Facebook og Instagram for inspiration.