Mindre kød – skær ned på kød og husk stadig protein
Vælger du at blive veganer (udelukker aller former for animalske produkter), er det vigtigt at tage et tilskud af B12 vitamin, da det kun findes i animalske fødevarer!
Jeg er af flere grunde fortaler for at spise mindre kød. Når man skærer ned på kødet, er det vigtigt at erstatte det med andet protein, da protein består af aminosyrer, der er meget vigtige for vores krop. Jeg vil komme lidt mere ind på vigtigheden af protein, og jeg vil give dig nogle tip til hvordan, du skærer ned på kødet, og stadig får protein i din kost.
Vidste du:
- At hver dansker spiser ca. 1,25 kg oksekød om ugen.
- At 1 kg oksekød udleder ca. 45 kilo CO2
Man skal køre 140 km. i bil, for at udlede lige så meget CO2 som 1 kg oksekød!
Hvad er protein og hvorfor er det vigtigt
Protein består af aminosyrer, som er essentielle (livsvigtige) at tilføre kroppen dagligt.
Protein består af 20 forskellige aminosyrer, hvoraf der er 9 essentielle (livsvigtige) aminosyrer, som kroppen ikke selv kan danne og derfor skal have tilført via kosten. Protein er kroppens byggesten og især muskler og væv bygges af protein. Protein er også vigtig for visse hormoner, det er en vigtig energikilde samt det mætter godt og er dermed med til at holde blodsukkeret stabilt.
Lad mig hjælpe dig
Ønsker du hjælp og støtte til at ændre din kost og din livsstil, og bruge mad som medicin, så du kan spise dig rask, så vil jeg meget gerne hjælpe dig.
Du er velkommen til at benytte dig af kontaktformularen her til højre, hvis du har spørgsmål eller ønsker min hjælp til at starte din livsstilsændring. Du kan også læse mere om hvordan en kostvejledning foregår hos mig.