Lækre saftige boller med knas af nødder og sødme fra rosiner og kanel. Dejligt mellemmåltid eller måske til morgenmad.
Til 20 – 24 boller skal du bruge:
1 liter ca. 37 grader varmt vand
10 g. gær
4 spsk. loppefrøskaller (HUSK)
2 tsk. salt
1 spsk. honning
2 spsk. ægte kanel
1 dl. quinoaflager
1 1/2 dl rosiner
3 dl. glutenfri havregryn
1 dl. groft hakkede mandler
1 dl. groft hakkede hasselnødder
400-500 g. groft rismel
Sådan gør du:
- Bland vand, gær, salt, honning og loppefrø, og ælt/rør i det, til det bliver en ensartet masse – ca. 10 minutter.
- Tilsæt kanel, quinoaflager, rosiner og de hakkede nødder.
- Tilsæt rismel, og lidt af gangen, da dejen skal være blød og ikke for fast, ellers bliver bollerne tørre.
- Lad dejen hæve natten over med et fugtigt klæde over, eller “lynhæv” den ved 40 grader i ovnen i cirka 30 minutter.
- Læg dejen på en bageplade med en ske – som når man former frikadeller. Du kan med fordel gøre skeen våd i lidt vand.
- Bag bollerne ved 200 grader i ca. 30 minutter. Bollerne skal lyde hule, når man banker på dem med en kniv.
Tip: Bollerne kan fryses, og bages de i en muffin form bliver det lidt mere festligt