Proteinholdige erstatninger for kød
Erstatninger med alle essentielle aminosyrer:
Hampefrø 30 g / 100 g
Gojibær 14,2 g / 100 g
Rå kakao 14,28 g / 100 g
Quinoa rå 14 g / 100 g
Amaranth 14 g / 100 g
Chiafrø 16 g / 100 g
Chlorelle/Spirulina ca. 58 g / 100 g
Hasselnødder 13,3 g / 100 g
Mandler 21,2 g / 100 g
Valnødder 14,3 g / 100 g
Mung bønner 23,9 g / 100 g
Kikærter tørret 20,4 g / 100 g
Erstatninger uden alle essentielle aminosyrer (men stadig gode):
Røde linser tørret 27,3 g / 100 g
Solsikkefrø 19,9 g / 100 g
Græskarkerner 24,5 g / 100 g (har alle aminosyrer, men lav på flere af dem)
Vær opmærksom på at bønner, linser og kikærter falder i protein indhold, når man koger dem. Eksempelvis indeholder tørrede kikærter 20,4 g protein pr. 100 g, og når de er kogte indeholder de ca. 7 g protein pr. 100 g.
Lad mig hjælpe dig
Ønsker du hjælp og støtte til at ændre din kost og din livsstil, og bruge mad som medicin, så du kan spise dig rask, så vil jeg meget gerne hjælpe dig.
Du er velkommen til at benytte dig af kontaktformularen her til højre, hvis du har spørgsmål eller ønsker min hjælp til at starte din livsstilsændring. Du kan også læse mere om hvordan en kostvejledning foregår hos mig.