Denne crumble er naturligvis uden både gluten og mælkeprodukter. Den er også uden raffineret sukker – der er brugt kokospalmesukker og dadler til at søde med. Crumble-dejen kan bruges til andre slags frugt – prøv æbletern og giv dem lidt ekstra i form af et drys kanel.
Opskrift på Rabarber Crumble:
8 – 10 portioner – tærteform ca. 25 cm i diamater
Du skal bruge til crumble:
1 1/2 dl rismel
1 dl mandelmel
2 1/2 dl glutenfri havregryn
1 dl grofthakkede hasselnødder og (eller) mandler
1 1/2 – 2 dl kokospalmesukker
125 g smør eller kokosolie
Du skal bruge til fyld:
500 g rensede rabarber skåret i ca. 2 cm. stykker (du kan også bruge æbletern)
1/2 økologisk citron – fintrevet skal heraf
1/2 tsk. vanillepulver
1/2 – 1 dl kokospalmesukker
10-12 dadler
1 dl vand
Sådan gør du:
- Tænd for ovnen og opvarm den til 180 grader.
- I en skål blander du mel, havregryn, nødder og sukker. Smuldr smør/kokosolie i og ælt dejen og saml den så godt du kan, den kan godt være lidt smuldret.
- Blend dadlerne med vand til det bliver lidt som en sirup.
- Skær rabarber i tern, og bland dem i tærtefadet (ovnfast fad) sammen med citronskal, vanillepulver og palmesukker og dadelmassen. Bred blandingen jævnt ud i fadet.
- Fordel dejen over rabarberblandingen.
- Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter, til crumblen er gylden og sprød.
Tip: Prøv at servere en kokoscreme til rabarber crumblen: Du tager det fede fra en dåse kokosmælk og rører det forsigtigt op med lidt vanillepulver.