Disse peanutbutter bidder er virkelig hurtige at lave, skal ikke bages og kræver ikke mange ingredienser ej heller avanceret udstyr. Brug bidderne som en lille snack, til fredagsslik eller som dessert. Herunder får du den helt simple basis opskrift, og under opskriften får du tips til lækre variationer.
Chewy peanutbutter bidder
Jeg laver 25 bidder ud af denne portion.
Du skal bruge:
100 g mørk chokolade 70%
1/2 dl sirup (eksempelvis ahornssirup, kokossirup eller FiberSirup)
1 dl peanutbutter
1 spsk kokosolie
3 dl glutenfri havregryn (og/eller quinoaflager)
Sådan gør du:
- I en gryde smelter du chokolade, sirup, peanutbutter og kokosolie. Rør godt i massen, så du får mast peanutbutteren godt ud. Rør til ingredienserne er smeltet, og du har en jævn masse.
- Sluk for varmen og rør havregrynene i massen.
- I en beholder evt. beklædt med bagepapir fordeler du massen, så du får en passende form og højde. Massen løber ikke ud (se billedet herunder).
- Lad massen køle ned i køleskabet en halv til en hel time (hvis du kan vente så længe).
- Skær massen ud i mundretter bidder, og peanutbutter bidderne er klar til servering.
Tip: Du kan skifte havregryn ud med quinoa flager og/eller puffet quinoa. Det gør bidderne mere luftige og knasende. Prøv også at erstatter lidt af grynene med dine favoritnødder – groft hakket.
Quinoa er glutenfri, proteinrig, indeholder sunde omega 3 fedtsyrer og masser af vitaminer og mineraler såsom E- og B vitamin – især B6, niacin, thiamin og folat. Kalk- og jernindholdet er meget højere i quinoa end i ris, majs, hvede og havre, og det indeholder mere kalk end mælk. Quinoa har også et højt indhold af kalium, magnesium, zink, kobber og mangan.