Her er opskriften på min favorit salat. Den kan varieres i det uendelige, men netop denne kombination er jeg særlig glad for.
Festlig salat:
Portionen rækker ca. til 4 personer
Du skal bruge:
1/2 squash
1 avocado
1 håndfuld frisk spinat
1/2 bakke ruccola
35 g pinjekerner
1/2 dl tranebær
Dressing af:
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
Sådan gør du:
- Skyld og rens salat og grøntsager. Lad det evt. dryppe af i en si.
- Rist pinjekerner på en middelvarm pande, til de har fået lidt farve. Lad dem køle af på en tallerken eller et stykke køkkenrulle. De fleste pinjekerner vil af sig selv afgive en smule fedtstof – du kan evt selv tilsætte lidt olivenolie.
- Mix en dressing af olivenolie, salt og peber samt hvidløg – som du enten presser eller hakker helt fint.
- I en skål eller på et fad blander du først spinat og ruccola. Skær avocado og squash i passende tern, og fordel ternene ud over salaten.
- Drys tranebær og pinjekerner og lige inden servering hældes dressingen over den nu færdige salat.
Jeg varierer salaten med eksempelvis 70 – 100 g. feta (af fåremælk) og en pakke serano skinke ristet sprød i ovnen.
Du kan erstatte pinjekernerne med ristede græskarkerner.