Grøn the er ikke bare simpel the… Det er rig på en type af polyfenoler, som kaldes flavanoler – også kendt som catechin. Catechin virker i planten med svampe- og bakteriedræbende egenskaber, så den kan modstå angreb fra sygdomfremkaldende mikroorganismer.
Grøn the indeholder mange forskellige catechiner, og én af de mest kræfthæmmende er epigallocatechingallat… Prøv at udtale det!! Eller lad og kalde det EGCG. Grøn the har vist sig at have en kræftforebyggende virkning på især blære- og protatakræft, og også en vis beskyttelse mod bryst- og mavekræft. Theen forhindrer kræftfremkaldende stoffer i kroppen i at danne knuder i især huden, lunger, bryst, spiserør, maven og i tyktarmen.
Undersøgelser har vist, at grøn the fra Japan indeholder langt mere EGCG end grønt the fra Kina.
Når du koger vandet til din grønne the, så lad det koge op og herefter hvile og afkøle til vandet er max. 80 grader varmt. Er vandet for varmt, ødelægger man de gode polyfenoler i teen og den vil blive bitter i smagen. Teen skal herefter trække i 8-10 minutter, for at frigive catechinerne. Efter 5 minutters trække tid frigives der kun 20 % af catechinerne, hvor 10 minutter vil give op til 60 gange højere polyfenol indhold. Drik frisklavet the og gerne 3 kopper om dagen.