Her får du en opskrift på en kartoffelret, der er god både varm og kold. Spis det varmt som tilbehør til et stykke stegt fisk eller måske kyllingfilet stegt med lidt sesamfrø. Gem resterne og spis det koldt til din frokost. I artiklen her kan du læse mere om kartoflers egenskaber alt efter om de er varme eller kolde – der er nemlig stor forskel.
Tilbehør med kartoffel
1 portion rækker til 6-8 portioner
Du skal bruge:
3 bagekartofler
2 løg
2-3 fed hvidløg
1 pose spinat
krydderier, eksempelvis timian og spidskommen
salt og peber
Sådan gør du:
- Skur eller skræl bagekartoflerne, og skær dem i tern á ca. 1-2 cm.
- Varm en pande op og steg kartoffelternene i lidt smør eller kokosolie. Steg ternene gyldne til de er næsten møre i ca. 12-15 minutter.
- Hak imens løg i tern og hak hvidløg fint. Tilsæt løgene til kartoflerne i panden sammen med krydderier – smag til. Jeg kan godt lide spidskommen og timian.
- Hak spinaten groft og tilsæt det til panden. Steg et par minutter mere til spinaten falder sammen.
Prøv at give retten et drys med ristede græskarkerner.