Disse ovnristede kikærter med paprika egner sig godt både som snack og som topping på salater. Eksperimenter selv med krydderierne, og gør opskriften til din egen. Majsmelet gør, at krydderier bedre binder sig til kikærterne, så du får masser af smag og sprødhed. Kikærter er proteinholdige, så de mætter godt og er med til at holde blodsukkeret stabilt.
Ovnristede kikærter med paprika
Du skal bruge:
1 dåse kikærter (eller 100 g tørrede, du selv koger efter anvisning)
2 spsk olivenolie
1 spsk majsmel
1/2 tsk havsalt – evt lidt ekstra til at drysse med efter tilberedning
1 tsk sød paprika
1 tsk løgpulver
1 nip cayennepeber – alt efter hvor stærk man ønsker det
Sådan gør du:
- Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
- Dræn kikærterne og lad dem dryppe godt af i en si.
- Bland i en skål olivenolie, majsmel, salt, paprika, løgpulver og cayennepeber. Prøv selv at eksperimentere med krydderierne eksempelvis sellerisalt, spidskommen, chili osv.
- Vend kikærterne godt rundt i krydderiblandingen.
- Bred kikærterne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20-30 minutter. Smag dig frem til de er sprøde uden at blive mørke.
Prøv de ristede kikærter som topping på denne grønkål salat.