Her en opskrift på “røde bøffer” uden kød. Er du vegetar (spiser ingen animalske produkter overhovedet), skal du dog være opmærksom på, at der er æg i opskriften. Bøfferne smager godt både til en salat og i en burgerbolle. Prøv selv at eksperimentere med krydringen. De tilberedte bøffer egner til at fryses.
Røde bøffer – uden kød
Portionen rækker til 8-10 bøffer.
Du skal bruge:
1 dåse drænede kidney bønner fra en dåse
2 æg
1 spsk tamari eller sojasauce
1/2 tsk stærk paprika
1/2 tsk sød paprika
1/2 tsk tørret rosmarin
1/2 tsk tørret timian
1 tsk fint havsalt
250 g fintrevet rødbede
1 lille løg
2-3 fed hvidløg
1 lille dåse drænet majs
3 spsk loppefrøskaller (ikke den gule pakke HUSK)
Sådan gør du:
- Tænd for ovnen på 200 grader.
- Kør kidneybønner sammen med æg, tamari og krydderier i en foodprocessor.
- Skræld og riv rødbeden fint. Hak løg og hvidløg fint.
- Bland rødbede, løg, majs og loppefrøskaller i farsen. Kør evt. på pulse på foodprocessoren. Må ikke blendes for fint her til sidst – der skal være lidt struktur i farsen.
- Lad farsen stå og samle sig i min. 10 minutter.
- Form farsen til 8-10 lidt flade bøffer på en bageplade evt med en ske. Bag bøfferne i 35-45 minutter. Farsen egner sig ikke til stegning på panden.
- Hvis du kan tåle ost, kan du tage bøfferne ud og tilsætte hver bøf en skive ost, parmesan eller lidt feta, og lade det smelte tilbage i ovnen et minut eller to.
Prøv at servere bøfferne til en grønkålsalat toppet med paprika ristede kikærter.