Hvem vil ikke gerne nyde en sund lasagne, der er hurtig at tilberede? Og så smager den godt. Hverdagen er travl hos de fleste, og det kan være svært at få tid til at prioritere tid til at lave sund mad. Supermarkederne er blevet rigtig gode til at hjælpe travle familier med at kunne tilberede sund mad hurtigere. Grøntafdelingerne har fået skyllede salater i udvalg, der er klar til brug. De har vasket og revet gulerødderne for os – og flere af varianterne kan man få økologiske. Det er en god idé at tilsætte grøntsager i lasagnen, og i opskriften her har jeg brugt løg og spinat. Løg giver en god smag i næsten alle “gryderetter” og supper, og spinat har en meget mild smag og er samtidig super sund. Jeg handler meget i Kvickly, og det er Coops produkter, jeg har brugt i opskriften her:
Sund lasagne – hurtig at lave
Opskriften rækker til 4-6 personer
Du skal bruge:
500 g hakket okse- eller kylling fars
2 store løg
1 flaske (680 g) mosede tomater
1 stor håndfuld spinat (Kvickly har skyllet spinat i poser – klar til brug)
2 krydderiblandinger til lasagne fra Coop (det er endda økologisk)
2 dl vand
9 fuldkorns lasagneplader eller 9 blade hvidkål
Evt. lidt revet parmesan
Sådan gør du:
- Tænd for ovnen på 180 grader.
- Hak løget fint. Hak spinaten groft.
- Sautér løget på panden i lidt oliven- eller kokosolie.
- Tilsæt oksefars og steg videre til farsen bruner og ikke længere er rå. Tilsæt begge poser af krydderiblandingerne fra begge pakker, og lad det stege med i ca. 1 minut.
- Tag panden af blusset. Hæld løg og fars i en gryde og varm det op.
- Tilsæt mosede tomater, 2 dl vand og groft hakket spinat. Du kan evt selv tilsætte ekstra oregano og basilikum. Lad blandingen simre i et par minutter.
- Kom skiftevis sauce og lasagneplader/hvidkålsblade i et lasagnefad/ildfast fad. Start med sauce i bunden.
- Riv evt. lidt parmesan på toppen.
- Bag lasagnen i ovnen i 25-40 minutter.
Servér lasagnen med en hurtig salat.